След като възнаграждението е платено на 31.10.2019 год. д.1 и д.6 трябва да подадете до 25.11.2019 год. Осигуровките също трябва да бъдат платени в същия срок.
Подават се 3 броя д.1 - за м.юли, август и септември (попълвате до кл.26, ако лицето има осигуровки за ДЗПО). Подават се 3 броя д.6 отново за същите месеци, като в т.18 (дата на изплащане) се посочва - 31.10.2019 год.
Как стои въпроса с данъка - удържан ли е или не?
Благодаря marpan_64 за компетентния отговор.
Що се отнася до данъка-да удържан е, но за това ми е ясна процедурата.
Здравейте,
искам да попитам как се подават Декл.1 и Декл.6 за граждански договор.
Ситуацията е такава:
Сключихме граждански договор, според който лицето ще извършва определена  услуга за периода от м. юли до м. септември 2019г, за което ще получи брутно възнаграждение в размер на 75,00 лв. месечно. Според клаузите на договора възнаграждението за трите месеца ще бъде изплатено накуп до края на м. октомври. Така и направихме. Възнаграждението от 225,00 лв. беше изплатено на 31.10.2019г.
Лицето работи на четири часов трудов договор при друг работодател  с брутно трудово възнагр. 363лв.
Въпросът ми е как точно трябва да бъдат попълнени Декл.1 и Декл.6.
Благодаря предварително.
И при нас  същата ситуация . А необходимо ли е въобще да се начислява амортизация?
Читалищата не е ли е освободени още , стопанската им дейност е малка в  процентно отношение към общите приходи , има ли логика ? Или съм пропуснала да прочета
И аз си задавам същия въпрос.
Простете, забравих да кажа , че стойността на ремонта е по Баланса на читалището.
Най-точен отговор ще получите от НАП. За целта се обадете на националния им телефон. Има го в интернет. Получавала съм от тях много компетентни отговори, за което ги поздравявам и безкрайно им благодаря!
Там е проблема, че сградата се води едновременно по баланса на общината и по баланса на читалището. Причината за това е следната: когато е строена сградата /през 70-те години на миналия век/ е заведена по баланса на общината /170 хил.лв./, но миналата година читалището участва в проект-за основен ремонт на сградата и след приключване на СМР и разплащането със строителната фирма-стойността на ремонта /300 хил.лв./ е заведена по с/ка 203-Сгради.
Читалище е настанено в сграда, която е общинска собственост. Кой начислява амортизации - Читалището или Общината ?
Благодаря ти delpine !!! Желая ти лек и усмихнат ден !
Моля, да ми изпишете счетоводните статии, за което предварително  Ви Благодаря!!!
Кметството е начислило извънреден труд по изборите по РПВ, и го е изплатило със средства от собствения си бюджет, след което фактурира този разход на общината и общината възстановява средствата на кметството.
Какви счетоводни операции ще се съставят?
Кмет на населено място се е осигурявал като земеделски производител, за което има заверена осигурителна книжка.Този осигурителен стаж взема ли се в предвид при изчисляването но % за придобит трудов стаж и професионален опит?
Кметството фактурира извънреден труд за изборите на Общината.Как кметството ще осчетоводи възстановените средства от Общината?